De Nieuwe Plantage – Amsterdam

De transformatie van het voormalige, markante IBM Dynatos-gebouw aan de David Ricardostraat in Amsterdam levert een appartementencomplex op met 365 energiezuinige appartementen. Het complex kent een grote diversiteit aan woningen: van kleinschalige studio’s tot ruime vierkamer-appartementen en zelfs enkele penthouses, met een oppervlak van 40 m2 tot 118 m2.

Deze transformatie is het startschot voor een brede herontwikkeling van het Schinkelkwartier in Amsterdam-West welke als doel heeft tegemoet te komen aan de enorme vraag naar betaalbare woningen in de regio Amsterdam.

Met de Nieuwe Plantage wordt een hoogwaardige huisvesting voor zelfstandig wonende ouderen, met geïntegreerde voorzieningen voor het verlenen van zorg, alsmede een kleinschalige verpleeginrichting voor geestelijk mindervaliden gerealiseerd. De gekozen vorm is een compacte, stedelijke bebouwing in 7 lagen rondom een royale binnenhof met een monumentaal historisch bouwdeel uit 1866 als centraal element, als parel in de compositie.