Superplint – Utrecht

Aan de Brailledreef, naast Winkelcentrum Overvecht, stond jarenlang het sorteercentrum van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD). De locatie wordt nu omgevormd tot woongebied met drie appartementengebouwen en een woontoren voor studenten.

Er komen 343 huurwoningen in de drie woongebouwen en die komen voor het grootste deel in het middeldure huursegment. Er komen ook zorgwoningen in deze gebouwen.

Superplint

In een van de gebouwen worden 112 appartementen gerealiseerd met een gemiddelde grootte van 70 m2 plus een commerciële ruimte van 315 m2. Een andere toren bestaat uit 94 levensloopbestendige woningen variërend van 44 tot 86 m2, een commerciële ruimte van 655 m2 en een centrale ruimte van 1395 m2. Daarnaast komen er drie groepswoningen met in totaal 24 units voor dementerende ouderen.

In het middelste gebouw wordt een zogeheten ‘Superplint’ ontwikkeld, een grote hal van in totaal circa 1.400m², waar (startende) ondernemers en kunst en culturele voorzieningen een plek krijgen. Daarnaast biedt AM, samen met de gemeente Utrecht en de bouwer, BAM Wonen, leerwerkplekken in de bouw voor jongeren en werkzoekenden uit Overvecht.